SMART Maintenance op basis van data

Slim onderhoud verhoogt de Uptime van je machinepark en verlaagt de onderhoudskosten. Door de huidige conditie van je assets te meten en de resultaten te analyseren wordt het mogelijk om onderhoud uit te voeren op het moment dat het nodig is. Het voordeel ten opzichte van preventief onderhoud is dat je hierdoor geen onnodig onderhoud uitvoert. Ook verlengt conditie gestuurd onderhoud de levensduur van je machinepark, vergroot het de beschikbaarheid van de lijn en voorkomt het uitval.

Condition Based Maintenance & het IJssel-model

Standaardiseren, optimaliseren en innoveren is de basis van IJssel. Deze aanpak is ook in onderhoud bewezen effectief. We standaardiseren het onderhoud van je machinepark door de huidige situatie te analyseren en een basis te leggen. Het belangrijkste onderdeel van deze solide basis is het smeertechnisch onderhoud. Vervolgens optimaliseren we het proces, bijvoorbeeld door slimme sensoren te integreren die het mogelijk maken om de conditie van de machines op verschillende vlakken te meten. Na optimalisatie is er ruimte voor innovatie, bijvoorbeeld in de vorm van dashboarding.

Data verzamelen voor slim onderhoud

Structuur, data en analyse zijn de hoekstenen van SMART Maintenance. IJssel technologie heeft slimme software ontwikkeld die in deze drie pijlers voorziet: UpTime Works. Dit platform geeft structuur aan het smeertechnische onderhoud, inspecties en onderhoud. UpTime Works geeft handvatten aan de vakman in het veld. Dankzij de handige mobiele interface is kan de vakman on site taken uitvoeren, data verzamelen en analyses bekijken. Registreert deze vakman een aandachtspunt tijdens de inspectie van een machine? Dan kan deze direct gedocumenteerd worden met beeld én geluid. Vervolgens wordt er een alert gestuurd naar de juiste persoon.

De toekomst van visuele inspectie

De technologie van vandaag maakt het mogelijk om visuele inspecties naar het volgende niveau te tillen. Visuele inspectie is een fundamenteel onderdeel van onderhoud, deze inspecties leveren inzichten op die niet op een andere manier te verkrijgen zijn. Helaas is visuele inspectie ook erg subjectief en niet goed meetbaar, zeker niet wanneer er aantekeningen op papier worden gemaakt. UpTime Works biedt hierin uitkomst: door direct foto’s, video’s of geluidsopnamen van de status van de machine te maken wordt de meting tastbaarder. Het maakt het makkelijker om de status te vergelijken met andere momenten en noodzakelijke interventies worden hierdoor beter gestructureerd.

Onze technieken

  • Trillingsmetingen
  • Olieanalyse
  • Infrarood inspecties
  • Ultrasoon
  • MCE – Motor Current Evaluation
  • Operational Deflection Shape
  • Risicoanalyse (RCM, RBM, FMECA)

Mis de nieuwste ontwikkelingen niet

De industrie draait door. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderhoud volgen elkaar in rap tempo op. IJssel technologie is de partner van de industrie, onze methoden op het vlak van Condition Based Maintenance zijn tried and tested bij onze opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zorg dat je de laatste ontwikkelingen niet misloopt en neem contact met ons op voor een kennismaking.