Robotisering en automatisering als oplossing

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn waarbij robotisering en industriële automatisering de oplossing bieden. Bijvoorbeeld wanneer een bestaande machine nieuwe functionaliteiten moet krijgen, een productielijn een nieuw product moet gaan produceren of een bestaande machine veel storingen geeft. De grootste aanleiding zijn twee trends die op dit moment in de markt zijn. Zo gaan bedrijven steeds meer verschillende producten produceren in kleinere series, waardoor productielijnen flexibeler moeten worden. Deze producten worden ook steeds vaker klant specifiek, ook wel N=1 genoemd.

Klant-specifieke productie vraagt om meer flexibiliteit van de automatisering. Dit in combinatie met de schaarste van specialisten – wat leidt tot lange levertijden – maakt dat de producent het liefste zelf (eenvoudige) aanpassingen wil kunnen doen aan de automatisering. IJssel helpt om dat te realiseren.

IJssel automatiseert met een lean visie. We willen verspillingen liever elimineren dan automatiseren. Daarnaast houden we onze automatiseringsoplossingen graag pragmatisch en doelgericht, zonder complicerende franje. Dat maakt systemen zowel voordeliger als eenvoudiger aanpasbaar, wat ervoor zorgt dat onze klanten flexibeler zijn.

Robotisering - 1 (1920x600)

 

IJssel is een gewaardeerde partner van ons geworden. Hun frisse, deskundige blik heeft ons verder gebracht – en doet dat nog steeds.
Erwin Kerstholt Production Engineer OPHTEC

Lees meer ervaringen van onze partners

Besturing vervangen zonder productieverlies

Steeds vaker zien we dat klanten zich gedwongen zien over te stappen naar een nieuwe moderne besturing omdat de oude niet meer ondersteund wordt door leveranciers. Gevolg hiervan is dat de continuïteit van de productie installatie in het geding komt. IJssel helpt met een plan van aanpak om uw oude besturing gefaseerd te vervangen zonder productieverlies. Daarbij leren we uw TD-ers zelf eenvoudige aanpassingen te maken in de besturing. IJssel automatiseert namelijk met eigen software. Deze software is goed configureerbaar en eenvoudig te beheren voor een onderhoudstechnicus. Zo kunt u weer jaren vooruit met meer flexibiliteit.

Meer ICT-gericht

Industriële automatisering omvat meer en meer koppelingen met systemen, machines en sensoren en krijgt steeds meer ICT kenmerken. De IA moet dan ook als zodanig beheerd worden om continuïteit en (cyber)veiligheid te waarborgen. IJssel denkt ook hierin mee en betrekt graag uw ICT organisatie om dit in goede banen te leiden.

Integratie van ICT

De integratie van techniek met ICT wordt steeds belangrijker. De basis hiervan is verticale integratie. Het ERP systeem, MES, SCADA en PLC vormen hierin een soort piramide. Ieder systeem heeft een eigen taal, daarnaast spreken veel machines ook verschillende talen. Het is de kunst om al deze assets met elkaar te verbinden zodat alle systemen die met elkaar moeten communiceren, dat ook kunnen doen. De grote uitdaging zit erin dat iedere leverancier een eigen standaard heeft, waardoor de meeste systemen van nature niet met elkaar overweg kunnen. Daarom hebben wij een PLC besturingssysteem ontwikkeld dat ons in staat stelt om deze verbindingen wél te maken.

Goede automatisering van jouw machine park is onmisbaar

Wij automatiseren, koppelen en elimineren productieverlies. Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om persoonlijk kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Advies*
Fetze IJkema Business development manager Noord Oost Nederland