Efficiency, een must in foodindustrie

Niet alleen schaalvergroting (met name in de zuivelindustrie) heeft het belang van efficiency en voorkomen van stilstand vergroot voor de foodindustrie, ook de gestegen grondstofprijzen zijn daar debet aan; derving is duur. Dat gecombineerd met de hoge energietarieven, doelstellingen voor duurzaamheid en toegenomen concurrentie, maakt een (zeer) efficiënt productieproces óók voor de foodindustrie een must.

Profijt van expertise uit andere industrieën

De noodzaak van efficiënt produceren werd al langer gevoeld in andere sectoren waarin IJssel actief is, zoals de automotive- en maakindustrie. De kennis en expertise die we daar decennialang opdeden – en nog steeds doen – passen we toe voor klanten in de voedingsmiddelenindustrie.

Een storingsvrije voedselproductie

Wij laten machines en/of productielijnen in de foodindustrie optimaal functioneren. Dat doen we door preventief en daarna predictief onderhoud mogelijk te maken. Hierbij streven we altijd naar een storingsvrije fabriek met zo min mogelijk stilstand en verlies. Voor het beste resultaat zijn we al betrokken bij de assemblage van de bewuste productielijn(en), want dan zijn alle onderdelen goed bereikbaar voor het plaatsen van meetapparatuur. Bovendien kunnen we dan helpen installaties zo eenvoudig mogelijk bedienbaar te maken, zodat minder (geschoold) technisch personeel nodig is. Maar ook voor bestaande productielijnen kunnen we veel betekenen.

Food branche in tekst

Andere klanten die zich bezighouden met voedselproductie zijn onder meer: Kikkoman (sojasaus), Van der Meulen (toast) en Rhumveld (noten en zaden). We hebben ook projecten voor Celavita en Coca Cola gedaan.

Van mkb tot multinationals in de foodindustrie

IJssel werkt voor zowel het mkb als multinationals in de voedingsmiddelenindustrie. Voor ons is geen voedselproducent te groot of te klein, want wij werken altijd samen met bestaand personeel. Afhankelijk van de situatie en de expertise die al in huis is, versterken we jouw team met ervaren maintenance en reliability engineers, werkvoorbereiders, stopcoördinatoren, trillingsanalisten, besturingstechnici of storings- en onderhoudsmonteurs. Samen verhogen we de OEE van jouw fabriek.

Doe de onderhoudsscan en ontdek waar jouw winst te behalen valt

Wil jij ook minder ongeplande stilstand en je productie output vergroten? Wij vertellen je graag welke winst je kunt behalen met onze onderhoudsscan. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om persoonlijk kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Advies*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Fetze IJkema Business development manager Noord Oost Nederland