Maakindustrie en continu verbeteren in ons DNA

IJssel is ontstaan uit de technische dienst van Scania, dus de maakindustrie zit in ons DNA. Nog elke dag plukken we de vruchten van onze – voortdurende – ervaring in de hyperefficiënte automotive industrie: het modulair ontwerpen, lean produceren en het continu kunnen innoveren. Competenties die we inzetten voor klanten in de maakindustrie, maar ook de procesindustrie, foodindustrie en bijvoorbeeld de woningbouw.

‘Vandaag besteld, morgen in huis’

De maakindustrie is een brede sector. IJssel richt zich vooral op bedrijven in de eindassemblage. Dat kan variëren van fiets- en autofabrikanten tot makers van implanteerbare lenzen. De vraag naar alsmaar kortere doorlooptijden in deze markten is alleen te beantwoorden met slimme productielijnen. Lijnen die extreem flexibel zijn, veel variaties aankunnen en een heel korte doorlooptijd kennen. Met onze kennis van automatiseren en robotiseren, ons vermogen deze over te brengen op jouw personeel én met inzet van onze vakmensen hebben we al menig productieproces toekomstbestendig gemaakt en diverse N=1 productielijnen mee-ontwikkeld. Met minder mensen meer output; met IJssel lukt dat.

De meeste bedrijven die bij ons aankloppen staan voor de nieuw- of verbouw van een fabriek, of willen vanuit de bestaande situatie meer output realiseren.

Maakindustrie foto 2

Een slimme fabriek, hoe pakken we dat aan?

Sta je voor de bouw of verbouw van jouw fabriek? Dan rijzen fundamentele vragen als: Waar begin ik? Hoe pak ik het aan? En hoe zorg ik voor een slimme fabriek die niet direct veroudert? Wij helpen deze vragen te beantwoorden; van een plan naar de praktijk voor maatwerk fabrieksinrichting. Zo hielpen wij onder meer beddenfabrikant Auping naar hun slimme fabriek – met een miljoenenbesparing tot gevolg. Hoe eerder IJssel aan tafel zit, des te beter kunnen wij het logistieke en productieproces helpen inrichten.

Hogere output, hoe realiseren we die?

‘We willen meer output, maar kunnen niet meer mensen krijgen’ – een veelgehoorde klacht in de maakindustrie. Een misvatting, kun je beter zeggen. Want bij veel bedrijven is de huidige situatie – met de huidige mensen – nog vele malen efficiënter te maken. Het bedrijfspotentieel is er nog lang niet benut. Soms is daarvoor automatisering of robotisering nodig. Maar vaak maken relatief simpele veranderingen al een groot verschil, zoals het creëren van een goede flow. Efficiënter produceren is vaak realistischer dan je denkt. IJssel helpt het verborgen potentieel van jouw fabriek in kaart te brengen, te herkennen en benutten.

Ontdek welke expertise je gemist hebt

Techniek bespreken we aan tafel. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om persoonlijk kennis te maken. Vele bedrijven gingen je voor, grijp jij deze kans ook aan?

"*" geeft vereiste velden aan

Advies