Groter, efficiënter en ergonomisch

Kalkhoff is niet de eerste fietsfabrikant die we van nieuwe productielijnen voorzien. Eerder deden we dat voor Gazelle, de Accell Group (o.a. Batavus) en Baltik Vairas. Onze oosterburen vroegen ons te concentreren op hun productieproces voor e-bikes. Als marktleider in Duitsland was Kalkhoff toe aan grotere, technisch betere en efficiëntere (hoofd-)assemblagelijnen. Drie stuks om precies te zijn.

63 gedefinieerde werkplekken

Kalkhoff nam in 2022 de nieuwe fabriek in Cloppenburg in gebruik. De drie assemblagelijnen voor elektrische fietsen – van elk 60 meter lang – vormen daarvan een belangrijk onderdeel. De ovaalvormige lijnen zijn goed voor in totaal 63 werkplekken, stuk voor stuk gedefinieerd in de machines en samen een continue, stabiele flow vormend. Operators werken er ergonomisch en volgens een instelbare takttijd. Voor het project maakte Kalkhoff gebruik van een multidisciplinair IJssel-team, bestaande uit een projectmanager, werktuigbouwkundige, specialist industriële automatisering, engineers en monteurs. Zoals klanten van ons gewend zijn, werkten de IJsselaars nauw samen met hun ‘Kalkhoff-collega’s’ op locatie.

Kalkhoff, lijn van boven af

Resultaten van de nieuwe lijn:

Efficiënter produceren

Met de assemblagelijnen die we ontwikkelden kan Kalkhoff efficiënter produceren – en daarmee voldoen aan de groeiende vraag.

State-of-the-art assemblagelijnen

De ovale assemblagelijnen bevatten de modernste technieken en vormen een strak ingerichte flow met instelbare takttijd.

Ergonomie

Aan de hangende productdrager zijn de e-bikes op alle manieren wend- en kantelbaar. Hierdoor werken operators in een ergonomische houding.

Over Kalkhoff

Kalkhoff (voorheen Derby Cycle) is het moederbedrijf van de fietsmerken Kalkhoff, Raleigh en Focus. Het bedrijf werd in 1919 opgericht door de toen 16-jarige postbode Heinrich Kalkhoff. In honderd jaar is het Duitse bedrijf uitgegroeid tot een drijvende kracht achter de Duitse fietsindustrie en is het in eigen land marktleider in e-bikes.

Groter, efficiënter en ergonomisch, de nieuwe productielijn van Kalkhoff

Kalkhoff