De industrie terug naar Nederland

Dichtbij huis, die trend gaan we de komende jaren nog veel meer zien. In de agrarische sector zie je het al regelmatig: lokaal produceren. Ook in de industrie wordt dit steeds belangrijker. Het terughalen van productie naar Nederland noemen we Reshoring, als tegenhanger van het offshoren. Reshoring is aantrekkelijk omdat het duurzaam is, het gaat hand in hand met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De werkgelegenheid en welvaart in Nederland houden. Daarnaast zijn er nog veel andere voordelen van Reshoring. Waar het vroeger aantrekkelijk was om productie uit te besteden naar landen met lage lonen – met name vanwege de kosten – is het tegenwoordig minstens net zo aantrekkelijk om productie naar Nederland te halen. Door slim te organiseren, automatiseren, continu verbeter cultuur en nieuwe technieken inzetten kan je in Nederland kostprijs concurrerend produceren. En flexibiliteit in je productieapparaat krijg je er gratis bij! Daarmee is reshoring vaar de meest aantrekkelijke oplossing.

De voordelen van Reshoring

  • Duurzame productieketen
  • Minder afhankelijk van derden
  • Circulair produceren
  • Optimalisatie van de supply chain
  • Lokale werkgelegenheid & MVO

Reshoring - 1 (1920x600)

 

We zagen productielijnen die IJssel had gerealiseerd bij een partner van ons. Dit was ook voor ons de beste oplossing. Wat ons verder erg aansprak is de kennis die IJssel heeft van Lean thinking.
Žilvinas Dubosas, CEO van Baltik

Lees meer verhalen van onze klanten.

Nieuwe productiemethoden

Hoe ziet de fabriek van de toekomst eruit? Wij willen je uitdagen om verder te kijken dan het traditioneel produceren van producten of halffabricaten. Dit begint bij het product zelf. In het ontwerp worden keuzes gemaakt die gevolgen hebben voor het productieproces. In veel gevallen kun je door andere keuzes in het ontwerp te maken, in positieve zin effect uitoefenen op dit proces. Denk bijvoorbeeld aan het omschakelen naar een grondstof die in Nederland makkelijk te verkrijgen is, zodat je supply chain ingekort kan worden. Daarnaast kunnen we tegenwoordig kiezen uit een flink pakket nieuwe productiemethoden, waar we in het verleden niet eens over hadden kunnen dromen. 3D printen is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van. Het mooie van deze nieuwe technieken is dat ze in veel gevallen voor een hogere kwaliteit van de eindproducten zorgen.

Prototyping & continu verbeteren

Wanneer het nodig is maken we prototypes die we in verschillende iteratieslagen optimaliseren. Dit kunnen we in onze eigen werkplaatsen doen, op het niveau van een volledige productielijn of op machine niveau. Dit geeft ons de gelegenheid om concepten te testen en verbeteringen door te voeren. Zo leveren we maatwerk op een efficiënte manier leveren en razendsnel verbeterslagen in de techniek toevoegen. Doordat we onze eigen werkplaatsen én alle benodigde disciplines in huis hebben, hebben we weinig tot geen afstemmingsverlies. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren zonder ons uit de markt te prijzen, win-win dus.

Het team van je dromen

Onze teams zijn maatwerk. Uit ervaring weten we dat er een flow nodig is om goed te kunnen samenwerken. Daarom stellen we onze teams zorgvuldig samen, op basis van expertise en cultuur. Wij weten namelijk als geen ander dat het noodzakelijk is om dezelfde taal te spreken als de opdrachtgever. Dat kan soms letterlijk zijn, bijvoorbeeld bij onze opdrachtgevers in Friesland. We hebben een solide basis, met vaste medewerkers die ervaring hebben binnen verschillende expertises. Daarnaast hebben we een zorgvuldig samengestelde flexibele schil, zodat we altijd het ideale team voor de opdracht kunnen samenstellen.

JA! Ik overweeg mijn productie terug te halen naar Nederland.

Wil je produceren met meer grip op kosten, risico's en innovatie? Wij denken graag met je mee en zorgen samen met jou voor een goede business case. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om persoonlijk kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Advies*
Wierd Jansma Sr. Account Manager Noord-Oost Nederland