Lean werken met IJssel Technologie

Lean werken is de basis van ons IJssel-model. Wanneer wij voor het eerst bij een opdrachtgever komen, is er vaak één ding dat opvalt: de fabriek mist flow. Dit komt door een veelgehoorde misvatting, namelijk dat lean werken alleen kan wanneer je ook in lijn produceert. Dat klopt niet. Het gedachtengoed leent zich juist heel goed om breed toe te passen. Lean is organiseren vanuit klantwaarde & flow, visueel management en continu verbeteren met en door de medewerkers. Deze filosofie vormt bij ons de basis voor het inrichten en verbeteren van processen waarbij mensen komen kijken. Het draait om denken en handelen vanuit waarde, flow creëren en daarbij verspillingen elimineren, borgen en visueel maken van werkmethodes, continu verbeteren en de rol die je mensen daarin spelen. Deze filosofie is complementair aan ons IJssel-model.

De voordelen van Lean werken

  • Waarde, flow en mensen staan centraal
  • Profiteren van de kracht van je mensen
  • Toepasbaar op alle facetten van de organisatie
  • Minimaliseert verliezen
  • Stimuleert een procesmatige blik

Lean werken - 1 (1920x600)

 

IJssel-bedrijfskundigen trainden de medewerkers om problemen gestructureerd op te lossen volgens de Lean-filosofie. De ploegchefs kregen een extra training en gingen dan ook zelf met hun ploegen aan de slag.
Jeroen Vogelzang Operations Manager Kisuma

Lees meer verhalen van onze klanten.

Lean werken in de praktijk

De aanpak van IJssel draait om mensen. We nemen jouw medewerkers mee in de principes, als onderdeel van verandertrajecten. Hierdoor krijgt het gedachtengoed draagvlak én gaat het ook echt werken. Een belangrijk onderdeel van Lean werken in de industrie, is het leren zien van verspilling. Wij hebben 7 verspillingen in productie in kaart gebracht, die volgens Lean principes voorkomen kunnen worden. Dit doen we door verschillende methodes in de praktijk te brengen. Bijvoorbeeld door werkplekken 5S in te richten, Poka Yokes te bedenken voor vergissing bestendig produceren, te denken in Takt – dit is de hartslag van het productieproces, FiFo te werken en bevoorrading met behulp van KanBans toe te passen en meer. Wat deze methodieken precies inhouden en hoe ze jouw organisatie verder kunnen helpen, lichten we graag aan tafel toe.

Wij geloven in doen wat werkt

IJssel heeft vakmannen, techneuten en bedrijfskundige kennis onder één dak. Hierdoor vertellen we niet alleen hoe je Lean moet werken, we doen het zelf ook. We borgen technisch dat onze principes werken. Hierdoor voegen we veel waarde toe en voorkomen we afstemmingsverlies tussen verschillende partijen. We kijken bedrijfskundig naar alle processen, vertalen dit naar de layout van de fabriek en kunnen dit ook technisch vormgeven. Hierdoor werken onze oplossingen. We beginnen bij samenwerkingen met onze partners regelmatig met sessies waarbij we de post-its bijna niet aan kunnen slepen. Daarna treden we op als projectmanager en zorgen we dat hetgeen wat is bedacht, ook echt gaat werken. Dat eindigt niet bij een werkende productielijn, ook de stappen daarna pakken we op. Denk aan optimaliseren en innoveren. Op deze manier gaan we duurzame relaties aan met onze opdrachtgevers. Dat is het IJssel-model. Dat is onze kracht.

JA! Wij zijn als organisatie klaar voor de volgende stap.

Veranderen begint met je mensen. Tijdens onze Lean workshop nemen we je hierin mee. Meer weten? Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om persoonlijk kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Advies*