Technische stilstand voorkomen

Stilstand kost geld. Wanneer je onderhoud niet op orde is, is de kans groot dat je productielijnen onbedoeld stil komen te staan. Binnen het vakgebied van onderhoud noemen we dit ook wel RTF: Run to Failure. De lijn blijft draaien tot er iets stuk gaat, pas dan wordt er onderhoudsinterventie gepleegd. Met preventief onderhoud kun je dit voorkomen.

Het meeste uit je stops halen

IJssel is groots in productiestops en installatiestops. Wij ondersteunen, adviseren of nemen dit volledig uit handen. Goede stopvoorbereiding en stopcoördinatie zijn een belangrijk onderdeel van preventief onderhoud. Natuurlijk heb je liever niet dat een fabriek stopt, toch is dit vaak onvermijdelijk. Bijvoorbeeld omdat er aanpassingen in de productielijn moeten worden gemaakt, assets worden gereviseerd of gekeurd voor certificering of groot onderhoud nodig is.

Met de hulp van IJssel kun je deze stops effectiever gebruiken, met goede coördinatie weten we regelmatig stops die drie weken zouden duren, terug te brengen naar twee weken. Dat is een week winst, we hoeven niet uit te leggen dat deze week synoniem staat voor meer productie en dus meer omzet. Daarnaast zijn geplande stops het ideale moment om preventief onderhoud uit te voeren, zodat ongeplande stops voorkomen kunnen worden. Win-win dus.

Onderhoud door IJssel - 1 (1920x600)

 

In de loop der jaren zijn er tal van stappen gezet om de uitvoering, planning en beheersing van het onderhoud te verbeteren. – Hans Brouwer, Manager Maintenance Nedmag

Lees meer ervaringen van onze partners

Onderhoud volgend het IJssel-model

We beginnen altijd met standaardiseren, ook bij preventief onderhoud. Hierbij kun je denken aan het standaardiseren van productiestops, zodat deze winst behalen op efficiëntie. Daarna gaan we aan de slag met het optimaliseren en uiteindelijk innoveren. De basis is altijd standaardisatie, daar kunnen we op verder bouwen.

 

ijssel-model

 

Lees meer over het IJssel model

Veilig aan het werk

Veiligheid en efficiëntie zijn onze grote kracht. De mensen binnen jouw organisatie en de mensen van IJssel hebben hetzelfde doel: het naleven van de veiligheidseisen. Dit speelt een belangrijke rol in onderhoudswerkzaamheden. Wij gaan alleen aan de slag wanneer dit op een veilige manier kan.

Voordelen van preventief onderhoud

  • Voorkomt onnodige stilstand
  • Gaat productverlies en productieverlies tegen
  • Kans op grote defecten wordt kleiner, waardoor ook de onderhoudskosten lager blijven
  • Planmatig in plaats van reactief
  • Efficiënt
  • Verbeterde veiligheid

Altijd een oplossing

Ondanks preventief onderhoud kan het gebeuren dat er een storing ontstaat of een defect optreedt. Dankzij onze eigen werkplaatsen weten we hier altijd een (tijdelijke) oplossing voor te vinden. Wij weten als geen ander hoe catastrofaal stilstand kan zijn, daarom doen we alles binnen onze macht om dit zo snel mogelijk op te lossen. In sommige gevallen betekent dit dat we voor een tijdelijke oplossing kiezen, terwijl we achter de schermen aan een permanente oplossing werken. Alles om de productie in de tussentijd door te laten gaan, bijvoorbeeld wanneer we op een onderdeel moeten wachten.

De volgende stap: slim onderhoud

Wanneer de basis staat en processen zijn gestandaardiseerd, is er ruimte voor optimalisatie en innovatie. De vervolgstap van preventief onderhoud, is slim onderhoud. Deze vorm van onderhoud gaat letterlijk een stap verder. Om dit goed uit te kunnen leggen, nemen we eerst een stap terug. Run to Failure (RTF) is reactief onderhoud: je pleegt een interventie wanneer een installatie stuk is. Preventief onderhoud zit hier een stap voor: je voert onderhoud uit om stilstand te voorkomen. De stap die hiervoor zit is Condition Based Maintenance. Onderhoud op basis van de status van de machine. Door data en analyse te combineren kunnen we bepalen wat een machine op dat moment wel, of juist niet nodig heeft. Zo weet je zeker dat het onderhoud op het juiste moment komt, niet te vroeg en niet te laat. Bij preventief onderhoud is er een kans dat je onderhoud eigenlijk te vroeg komt. Geen ramp, maar het uitstellen van het onderhoud kan vaak kosten besparen.

Lees meer over Condition Bases Maintenance

 

Doe de onderhoudsscan en ontdek waar jouw winst te behalen valt

Wil jij ook minder ongeplande stilstand en je productie output vergroten? Wij vertellen je graag welke winst je kunt behalen met onze onderhoudsscan. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om persoonlijk kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Advies*
René Krijnsen Sales Director Maintenance

UptimeWorks: Verrijken van de vakman in het veld

Technische mensen zijn schaars. Deze schaarste zal de komende jaren alleen maar gaan toenemen: dat is een gegeven. Daarom zetten wij in op het verrijken van de vakman in het veld, zodat deze zijn werk efficiënter kan doen. UptimeWorks is hier een perfect voorbeeld van. Deze tool combineert data, analyse en onderhoud. Het maakt inspecties van machines niet alleen gemakkelijker, maar ook beter betrouwbaar. Deze software is onmisbaar in Industry 4.0 én in de komende jaren waarin de noodzaak van het efficiënt inzetten van mankracht met de dag groeit.

 

Up Time Works (1920x600)

Meer informatie over onderhoud

Neem contact op