Met preventief onderhoud stilstand voorkomen

Wanneer je onderhoud niet op orde is, is de kans groot dat je productielijnen onbedoeld stil komen te staan. Stilstand kost geld. Binnen het vakgebied van onderhoud noemen we dit ook wel RTF: Run to Failure. Het machinepark blijft draaien tot er iets stuk gaat, pas dan wordt er onderhoudsinterventie gepleegd. Met preventief onderhoud kun je dit voorkomen.

Wij ondersteunen, adviseren of nemen onderhoud volledig uit handen

IJssel is groots in productiestops en installatiestops. Wij ondersteunen, adviseren of nemen dit volledig uit handen. Goede stopvoorbereiding en stopcoördinatie zijn een belangrijk onderdeel van preventief onderhoud. Natuurlijk heb je liever niet dat een fabriek stopt, toch is dit vaak onvermijdelijk. Bijvoorbeeld omdat er aanpassingen in de productielijn moeten worden gemaakt, assets worden gereviseerd of gekeurd voor certificering of groot onderhoud nodig is. Met de hulp van IJssel kun je deze stops effectiever gebruiken, met goede coördinatie weten we regelmatig stops die drie weken zouden duren, terug te brengen naar twee weken. Dat is een week winst, we hoeven niet uit te leggen dat deze week synoniem staat voor meer productie en dus meer omzet. Daarnaast zijn geplande stops het ideale moment om preventief onderhoud uit te voeren, zodat ongeplande stops voorkomen kunnen worden. Win-win dus.

De vervolgstap naar Smart Maintenance

IJssel gaat vaak een nog stap verder en we spreken bij voorkeur zelfs over Predictief onderhoud. Met Predictief onderhoud voorkomen wij ook onnodig onderhoudstops en worden stops ingepland wanneer deze ècht noodzakelijk zijn. Wij noemen dit Smart Maintenance. Met Smart Maintenance voeren wij alleen onderhoud uit wanneer dit ook daadwerkelijk noodzakelijk is. Onderhoud op basis van de objectieve status van de machine oftewel Condition bases maintenance. Dit kan met Visuele controles of met behulp van het door IJssel ontwikkelde slimme software pakket, UpTimeWorks. Met UpTimeWorks weten wij onderhoudsdata en analyses te combineren en kunnen wij bepalen wat een machine op dat moment wel, of juist niet nodig heeft. Zo bent u verzekerd dat het Predictief onderhoud op het juiste moment komt, niet te vroeg en niet te laat.

Voordelen

De grote voordelen van preventief onderhoud:

  • Voorkomt onnodige stilstand
  • Gaat productverlies en productieverlies tegen
  • Kans op grote defecten wordt kleiner, waardoor ook de onderhoudskosten lager blijven
  • Planmatig in plaats van reactief
  • Efficiënt
  • Verbeterde veiligheid

 

Wij maken gebruik van het IJssel-model

IJssel gaat graag nog een stapje verder. Bij IJssel maken we gebruik van het IJssel-model als het gaat om Smart onderhoud. Wat houdt dit model in?

  1. Standaardiseren m.b.v. 1 of 2–jaarlijkse onderhoudsscan. Hierbij kun je denken aan het inplannen van noodzakelijke Preventieve of Predictieve productiestops. De winst op onderhoud wordt dan optimaal behaalt op efficiëntie.
  2. Daarna Proactief optimaliseren om de oorzaak van een mogelijke stilstand te voorkomen.
  3. En uiteindelijk uw machinepark innoveren naar een gewenste Excellente Maintenance strategie.

 

ijssel-model

 

Beginnen bij het begin: een onderhoudsscan

De basis is altijd standaardisatie, daar kunnen we op verder bouwen. We beginnen altijd bij het begin: onze onderhoudsscan. We maken een blauwdruk van de huidige situatie en identificeren de belangrijkste knelpunten. Vervolgens maken we een roadmap waarin we vastleggen waar we naartoe willen en hoe we daar gaan komen. Het eerste station van deze roadmap is altijd standaardisatie. We hebben een solide basis nodig die werkt. Daarna gaan we aan de slag met optimalisatie en innovatie. Hierin werken we altijd samen. Heb je onze expertise nodig voor Smeertechnisch onderhoud of het realiseren van een optimale productielijn? Dan is dat ook helemaal prima. Bij IJssel kunt u terecht om zo efficiënt mogelijk de door u gewenste onderhoudsstrategie te realiseren?

 

Wat onze partners zeggen

Onderhoud door IJssel - 1 (1920x600)

 

In de loop der jaren zijn er tal van stappen gezet om de uitvoering, planning en beheersing van het onderhoud te verbeteren.
Hans Brouwer, Manager Maintenance Nedmag

Lees meer ervaringen van onze partners

 

Doe de onderhoudsscan en ontdek waar jouw winst te behalen valt

Wil jij ook minder ongeplande stilstand en je productie output vergroten? Wij vertellen je graag welke winst je kunt behalen met onze onderhoudsscan. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om persoonlijk kennis te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Advies*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Fetze IJkema Business development manager Noord Oost Nederland