Hightech N=1 productielijn

En die kwam er. Samen met Van Vuuren ontwikkelden wij een hightech N=1 productielijn die de doorlooptijd terugbracht van 6 weken naar 3 dagen. Een prachtig project dat op ons lijf geschreven was.

Keuze voor IJssel

In de zoektocht naar een goede machinebouwer kwam Van Vuuren bij IJssel terecht. IJssels “andere visie op productie” was naar eigen zeggen een belangrijke reden voor die keuze. Samen met de medewerkers van Van Vuuren gingen we aan de slag met de ontwikkeling van de volautomatische machinelijn. Een lijn die een volledige, en op maat samengestelde deur kan produceren, zonder tussenkomst van mensenhanden. Daarmee zou het productieproces niet alleen veel korter worden, ook klantspecifiek produceren werd hiermee mogelijk.

 

Tekening lijn Van Vuuren

 

‘Kameleon’ onthuld

In anderhalf jaar tijd werd de ‘Kameleon’ gerealiseerd. De productielijn dankt die naam aan haar aanpassingsvermogen en snelheid. Ook heeft de machine, met een afmeting van 30 bij 70 meter, iets weg van een schip, wat medewerkers ‘schippers van de Kameleon’ maakt. Geheel in stijl onthulde de wethouder Van Vuurens nieuwe trots met scheeptoeters en confettikanonnen.

 

 

Indrukwekkende cijfers

De nieuwe lijn produceert volautomatisch volledige deuren, voorzien van alle klantspecifieke wensen. Elke productiehandeling die daarvoor nodig is, neemt niet meer dan 25 seconden in beslag. Dat betekent dat er iedere 25 seconden een single-piece deur van de lijn komt, wat neerkomt op zo’n 1.000 deuren per dagdienst en een doorlooptijdverkorting van 90%. Haar flexibiliteit dankt de Kameleon vooral aan de modulaire opbouw, waarbij de benodigde materialen op aanvoerstations in de productie worden geleid.

 

Van Vuuren x IJssel - 3

 

Dit prachtige project bij Van Vuuren was IJssel op het lijf geschreven. Ten eerste omdat we intensief konden samenwerken met de collega’s van Van Vuuren. Het eindresultaat mag met recht een gezamenlijke prestatie van formaat genoemd worden. Daarnaast konden we in de volle breedte onze expertise inzetten; van projectleiding tot engineering en inmiddels ook onderhoud.

 

Over Van Vuuren

Van Vuuren is sinds jaar en dag dé specialist op het gebied van utiliteitsdeuren. In Grou ontwikkelt en produceert het bedrijf complete deurconcepten conform de laatste regelgeving in binnen- en buitenland.

 

Deze productielijn is uniek. Net als de samenwerking met IJssel. We werken in partnership samen voor het beste resultaat.

Dennis Gijsman Directeur Van Vuuren